Sådan vedligeholder du din brugte bil

Den gode bilpleje

Det er bestemt ikke billigt at være bilejer, men specielt uforudsete udgifter kan give anledning til mavepine. For at undgå kedelige overraskelser, bør du derfor vedligeholde din bil, uanset om du ejer en ny eller brugt bil.En god bilpleje forlænger bilens levetid, øger gensalgsværdien og er mere økonomisk. Det vigtigste er dog, at du overholder bilens serviceeftersyn, hvor bilen gennemgås. Men hvordan vedligeholder du bedst muligt din bil? Vi har samlet 7 skarpe tips til vedligeholdelse af din bil lige her:

1. Tjek bilens bremser

Sørg for at få bilens bremser smurt, når bilen er til service, eller når du skifter mellem vinter- og sommerdæk. Slidte bremser påvirker nemlig bilens bremselængde. Du bør også skifte bremsevæsken efter fabrikantens foreskrifter - gerne hvert andet år. Desuden er det en god idé at "klodse bremsen" engang i mellem for at fjerne eventuelt smuds på bremseklodserne. Sørg selvfølgelig for at gøre det et sikkert sted, som ikke er til fare i trafikken.

2. Brug bilens aircondition

Langt de fleste biler i dag har aircondition, hvad enten det er et manuelt system eller et klimaanlæg, hvor du blot kan indstille den ønskede temperatur. For at få det optimale ud af bilens aircondition, skal det helst "på arbejde" hele året rundt - gerne mindst to gange om ugen for at smøre pakninger, pakdåse og bilens klimakompressor. Hvis du ofte bruger bilens aircondition, sikrer det dig automatisk et bedre klima i kabinen, og samtidig holder systemet længere, hvis det anvendes jævnligt. Det er godt givet ud at bruge lidt tid på at sætte dig ind i, hvad systemet i din bil egentlig kan, og selvfølgelig sørge for at overholde relevante serviceeftersyn, som sikrer, at systemet virker optimalt.

3. Skift bilens viskerblade

Det gode udsyn i din bil er afgørende. Mange opdager først, at vinduesviskerne trænger til en udskiftning, når der kommer striber på forruden og regnen øser ned. En god tommelfingerregel er at skifte viskerbladene på bilen en gang om året (evt to), så er du sikker på at have den bedste sigtbarhed, når du kører. Det er relativt billigt at købe nye vinduesviskere, og du kan finde dem på mange tankstationer, supermarkeder og autotilbehørsbutikker. Før du drager på indkøb bør du tjekke, hvilken type det skal være, og hvor lange de skal være. Kig i bilens servicehåndbog og ellers har mange af de større autotilbehørsbutikker en oversigt over, hvilke vinduesviskere der kan bruges til de forskellige bilmodeller.

4. Hold øje med olien

Tjek oliestanden på bilen og påfyld, hvis den mangler. I instruktionsbogen er det angivet, hvilken type olie, din bil skal bruge. I udgangspunktet er det godt at skifte olie en gang om året. 

5. En god undervognsbehandling

En forebyggende undervognsbehandling eller rustbehandling beskytter bilens undervogn, og sikrer mod rustangreb, der kan ende med at være en rigtig dyr affære. Det er især vinterens vejsalt, der er hård mod bilens undervogn, men alle årstidens skiftende vejrformer og strabadser gør, at du med fordel kan prioritere at undervognsbehandle din bil.

Behovet for en undervognsbehandling varierer i forhold til bilmodel, bilens alder, brug og stand, så tal med nogen, som har forstand på at rustbehandle din bil. Ofte kan man sige, at jo billigere en bil er fra ny, jo mindre er der investeret i rustbehandling fra fabrikkens side. Langt fra alle biler er produceret til at køre i det barske danske klima, og det er en god tommelfingerregel at rustbeskytte din nye bil for at forlænge levetiden.

6. En ren bil er en lækker bil

Ren og shiny – det kan vi li’! Kør den beskidte bil i vaskehal med jævne mellemrum. Både om sommeren, så pollen og støv skylles væk, men også om vinteren, så salt og snavs ikke gør skade og laver irriterende ridser på bilen. Om vinteren kan du med fordel give bilen en voksbehandling, som beskytter bilens lak mod rust.

7. Tjek bilen for tjære- og harpiks

Det skader bestemt heller ikke, hvis du jævnligt går din bil efter for tjære- og harpikspletter, da de potentielt kan skade din bils lak. Der findes et hav af gode produkter, som man kan benytte sig af, men en simpel gang sprit kan være særdeles effektivt.

Vigtigt! Når du benytter opløsningsmidler til at fjerne pletter, kan billakken i nogle tilfælde reagere negativt. Du skal derfor starte lidt forsigtigt og prøve det af på de mindre pletter først.

Se din bilpleje som en investering

Det er en god idé at se vedligeholdelse af din bil som en investering, da det er med til at sikre en højere gensalgsværdi, når du engang skal sælge din brugte bil. Hos CARS.dk tager vi gerne din gamle bil i bytte, og vi har altid mange brugte biler, som kan dyste om at blive din næste bil. Se dem her.

Kom og besøg os i bilhuset, eller kontakt os for en uforpligtende snak om bildrømme.